Stress & burn-out coaching
regio Amsterdam

Werknemers die er overduidelijk ‘doorheen zitten’, die niet meer goed kunnen functioneren, die zich ziek gemeld hebben en er is nog steeds geen verbetering. Daar is duidelijk wat aan de hand. Vaak stress of soms zelfs burn-out.

Ik help organisaties bij het ondersteunen van hun werknemers met stressklachten. Daarbij werk ik samen met bedrijfsartsen en HR-afdelingen.

Ik ondersteun ook particulieren die op eigen initiatief ondersteuning zoeken bij stress en burn-out.

Coaching voor duurzame terugkeer naar de werkplek

Mijn ervaring is dat mensen sneller herstellen als ze gerichte begeleiding krijgen. En daardoor ook zodanig herstellen dat klachten vaak niet meer terug komen. Mensen die ik begeleid krijgen effectieve handvatten om goed te herstellen van vermoeidheid en overbelasting én ze leren inzien wat de oorzaken ervan zijn. Soms is overplaatsing naar een andere functie nodig of individuele therapie.

Doel is dat je weer energie hebt en plezier in je werk hebt, en dat zowel jij als betrokkene als de organisatie daarvan profijt heeft.

Jolien Geursen

Hersteltraject bij overmatige stress en burn-out

Kennismakingsgesprek

Na aanmelding door de werkgever is er met jou een kennismakingsgesprek. Samen onderzoeken wij je situatie en verkennen wij de mogelijkheden. Belangrijk is ook dat wij vaststellen of er wederzijds een klik is. Ben ik degene die jou kan ondersteunen, ben jij bereid het avontuur aan te gaan? Als dat zo is, start het traject.

Energiemeting

De eerste sessie bestaat uit de Energiemeting waarin met behulp van vragenlijsten de mate van overbelasting en vermoeidheid bepaald wordt. Hoeveel energie is er nog, hoeveel veerkracht is er mentaal en fysiek? Verder bespreken wij jouw klachten, jouw situatie en jouw doelen van het hersteltraject.

Vervolgsessies

In de vervolgsessies werken wij allereerst aan het fysieke herstel en opbouw van de energie, zeker bij een ernstige burn-out. De neurohormonale balans is dan uit evenwicht, waardoor het denken ook niet meer goed gaat.

We starten met activiteiten voor herstel, oefeningen en tips en adviezen over dagindeling.

Als er meer energie is opgebouwd, gaat het denken ook weer beter. Dan onderzoeken wij gezamenlijk hoe het zover gekomen is en hoe het voortaan anders kan. Zelfmanagement is een vast onderdeel van het traject.

Een hersteltraject duurt meestal een paar maanden, omdat het gericht is op duurzaam herstel. Tussentijds en aan het eind worden ook energiemetingen gedaan, zodat het resultaat meetbaar is.

Vergoeding

Deze stress- en burn-out coaching wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Veel werkgevers betalen het traject of geven een tegemoetkoming aan de werknemer. Voor werkgevers bestaan er verzuimverzekeringen die hierin voorzien. Particulieren kunnen ook bij mij terecht voor stress- en burn-out coaching in de regio Amsterdam. Dan stellen wij gezamenlijk een tarief vast bij de start van het traject.

Wat is een burn-out?

Burn-out is een stress syndroom. Te veel stress en te lang achtereen. Zonder dat er tussentijds herstel is. Langdurige stress veroorzaakt lichamelijke en psychische klachten, tot het punt waarop iemand ‘opgebrand’ is: burn-out.

Wil je meer informatie of een traject starten?

Welke klachten heb je bij burn-out?

Veel voorkomende klachten bij burn-out zijn:

 • vaak hoofdpijn

 • piekeren

 • slecht slapen

 • sneller geduld verliezen

 • sneller emotioneel

 • geen zin, gevoel van lusteloosheid

 • moe

 • vergeetachtig

 • moeite met concentreren, lezen, plannen, ordenen: chaos in je hoofd

 • gevoel dat je je eigen leven niet meer in de hand hebt

 • gevoel dat je geleefd wordt door je agenda en/of omstandigheden

 • het is allemaal teveel

“Verandering draait om het doorbreken van gewoontes en patronen waar je niet langer iets aan hebt.”
Edith Eger