Coaching in bedrijven en voor particulieren – regio Amsterdam

Je kiest voor coaching als je merkt dat je jouw potentieel niet volledig benut. Coaching stimuleert verandering in positieve zin. Je versterkt de sterke kanten die je al hebt en je leert omgaan met wat je tegenhoudt.

Coaching is geschikt voor iedereen die gemotiveerd is het beste eruit te halen.

Ik coach werknemers binnen organisaties. Daarbij werk ik samen HR-afdelingen en leidinggevenden die het potentieel van hun team willen vergroten.

Ik ondersteun ook particulieren die hun kwaliteiten beter willen benutten en hun leven een andere, positieve wending willen geven.

Coaching voor meer positieve energie

Verandering in een organisatie of niet optimaal functioneren zijn vaak een aanleidingen om een coachingstraject te starten.

Het kunnen simpele vragen zijn zoals ‘hoe ga ik om met de effecten die de coronamaatregelen hebben op mijn werk en functioneren’ of ‘wat ga ik doen als ik gepensioneerd ben’. Soms ook kunnen complexere situaties zoals problemen met collega’s of leidinggevenden een aanleiding zijn.

Resultaat van coaching is vrijwel altijd dat de betrokkene zich beter voelt, soepeler functioneert en de werksfeer of thuissfeer aangenamer is. Ook is er meer gevoel van regie op het eigen leven en gevoel van welzijn.

Jolien Geursen

“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden”

Albert Einstein

Wat houdt een coachingstraject in?

Na een eerste telefonisch contact wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Samen onderzoeken wij je situatie en verkennen wij de mogelijkheden.

Belangrijk is ook dat wij vaststellen of er wederzijds een klik is. Ben ik degene die jou kan helpen, ben jij bereid het avontuur aan te gaan? Als dat zo is, start het coachingstraject.

Wij maken vooraf afspraken over de inhoud, de doelen, het aantal sessies en de kosten. Vervolgens zijn er regelmatig sessies waarin jij vertelt wat aan de orde is en ik jou help met het vinden van de juiste antwoorden.

Het aangaan van coaching vergt moed, maar je zult zien dat het zeer de moeite waard is.

Coaching helpt bij

  • Het oplossen of hanteren van problemen.

  • Het vinden van antwoorden op vragen die je hebt op het gebied van werk en leven.

  • Het benutten van ongebruikte mogelijkheden.

  • Het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

Focus bij coaching

Coaching richt zich op:

Persoon: helder inzicht krijgen in je kwaliteiten en ook je tekortkomingen is nodig om het coachingstraject goed te laten verlopen. Het traject leidt tot het vergroten van het zelfinzicht en zelfbewustzijn.

Rol: inzicht vergroten in de rol die je hebt in de organisatie waarin je werkt of de omgeving waarin je leeft.

Systeem: Het systeem of de omgeving waarin je leeft of werkt heeft een grote invloed op je. Inzicht in dit systeem en de rollen die je als persoon daarin adequaat kunt vervullen helpen je bij het beter vormgeven van je leven.

Kernwoorden

Belangrijke uitgangspunten in de coaching zijn veiligheid, respect, aandacht, empathie en hoop.

Kosten

Coaching van werknemers wordt over het algemeen vergoed door de werkgever. Organisaties kunnen een offerte opvragen voor een coachingstraject van werknemers of teams.

Coaching wordt niet vergoed door (zorg)verzekering. Particulieren die een coachingstraject willen, kunnen mij benaderen voor een prijsopgave en korte kennismaking.

Heb je behoefte aan een goed gesprek?
Wil je meer informatie of een traject starten?

“Maak gebruik van je vrijheid om te veranderen”
Edith Eger