Persoonlijke therapie & relatietherapie
regio Amsterdam

Heb je emotionele problemen, piekergedachten of lastige gevoelens, zoals bijvoorbeeld angst, woede, verdriet, eenzaamheid, onmacht, leegte?

Loopt jullie relatie niet meer lekker en zoeken jullie samen een oplossing?

Therapeutische hulp is helend en effectief

Omdat iedereen uniek is, is de (relatie)therapie bij mij op maat en gericht op jou als persoon of op jullie als koppel. Op wie je ten diepste bent en wilt zijn.

Ik help jou/jullie inzicht te krijgen en je eigen kwaliteiten tot ontplooiing te brengen.

Belangrijke uitgangspunten in de therapie zijn: veiligheid, respect, aandacht, empathie en hoop.

Jolien Geursen

Wanneer kies je therapie?

Als je voelt dat je emoties of gevoelens je belemmeren om te functioneren zoals je eigenlijk wilt. Eigenlijk wil je er vanaf. Je wilt beter kunnen omgaan met de problemen die je ervaart.

Als je de balans in je leven kwijt bent en niet goed weet welke kant je op wilt gaan.

Of als je je verhaal kwijt wilt en zicht wilt krijgen op wat er speelt in jouw leven.

Als de relatie met je partner niet meer is wat jullie er ooit van hadden verwacht. Als er te veel ruzies en conflicten zijn. En jullie willen onderzoeken hoe jullie verder willen.

Hoe dan ook, je voelt dat er iets wringt en je wilt er iets aan doen. Je wilt zicht krijgen op je situatie en onderzoeken wat voor jou mogelijkheden en oplossingen zijn.

Hoe ziet een therapietraject eruit?

Na een eerste telefonisch contact wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Samen onderzoeken wij de situatie en verkennen wij de mogelijkheden.

Belangrijk is ook dat wij vaststellen of er wederzijds een klik is. Ben ik degene die jou/jullie kan helpen, ben jij bereid het avontuur aan te gaan? Als dat zo is, start het traject.

Wij maken vooraf afspraken over de inhoud, de doelen, het aantal sessies en de kosten. Vervolgens zijn er regelmatig sessies waarin jij vertelt/jullie vertellen wat aan de orde is en ik jou/jullie help bij het vinden van de juiste antwoorden en oplossingen.

Het aangaan van een therapietraject is een stap naar een diepgaander relatie met jezelf, en daardoor ook met de ander.

Resultaat van therapie

Mijn ervaring is dat je na therapie weer tevreden met jezelf bent en de keuzes die je maakt. Je ziet beter je mogelijkheden en weet beter hoe je kunt omgaan met de teleurstellingen in het leven. Het resultaat is dat je meer plezier in het leven krijgt. Dat je je sterker voelt in het bepalen van je eigen richting, ondanks wat er in het verleden gebeurd is.

Mijn visie is: “je hebt je opgesloten in je eigen gevangenis en tegelijkertijd heb je de sleutel in je zak”. Dat klinkt wellicht hard, maar tijdens therapie zul je merken hoeveel keuzemogelijkheden je hebt in je leven. Wat kies jij?

Kosten

Het is mogelijk dat therapie gedeeltelijk vergoed wordt door uw zorgverzekering wanneer u een aanvullende verzekering hebt. Meer informatie hierover kunt u vinden bij uw zorgverzekering en op de website van mijn beroepsvereniging het NVPA onder het kopje ‘voor cliënten’; vergoedingen. Relatietherapie komt bij de meeste verzekeraars niet voor vergoeding in aanmerking.

Heb je behoefte aan een goed gesprek?
Wil je meer informatie of een traject starten?

“Als we de moed hebben ons eigen verhaal binnen te gaan en onze pijn, tegenslag en ons falen onder ogen te zien, kunnen we zelf het einde schrijven.”
Gebaseerd op Brené Brown